17 july 2014, 15:20 Мuzica în filmul moldovenesc views 14991
Cea mai mare intersecţie cu pod din R.Moldova a fost deschisă la Sărătenii-Vechi
Photo: tv7.md
17 july 2014, 15:20 Мuzica în filmul moldovenesc views 14991

Cea mai mare intersecţie cu pod din R.Moldova a fost deschisă la Sărătenii-Vechi

Cea mai mare intersecţie cu pod din Moldova a fost deschisă pentru circulaţia rutieră. Intersecţia denivelată constă dintr-un pod nou, cu lungimea de aproape 60 de metri, lăţimea de 13,5 metri şi înălţimea de şapte metri.

Prim-ministrul, Iurie Leancă, care a participat la deschidere afirmă că o astfel de intersecţie este prima construcţie de acest fel, ridicată în ultimii 20 de ani, în ţară.

Construcţia a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de kilometri, efectuată în cadrul Programului Compact. În acest scop, au fost alocate aproape două milioane de dolari, din fondurile Programului. Intersecţia va contribui la fluidizarea traficului şi la sporirea securităţii circulaţiei rutiere în perimetrul drumurilor naţionale Chişinău-Bălţi şi Chişinău-Soroca.

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul naţional M2, care asigură legătura dintre Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a traseului au demarat în 2012 şi vor continua până la finele lunii august 2014.

Source: tv7.md

Keywords:

drum , pod , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.