10 december 2022, 12:00 Composers, performers, musical groups views 1668
Oraşul Sîngerei va fi modernizat
10 december 2022, 12:00 Composers, performers, musical groups views 1668

Oraşul Sîngerei va fi modernizat

Lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului Sângerei au ajuns la etapa de finalizare şi urmează să fie evaluate de o comisie de recepţie, pe parcursul lunii noiembrie. Proiectul este realizat în cadrul unui program de revitalizare urbană, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Lucrările de revitalizare urbană în cadrul proiectului au demarat în luna mai curent și sunt executate de două companii, iar valoarea contractelor de antrepriză încheiate constituie per total 14,72 de milioane de lei (circa 750 de mii de euro), din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Source: noi.md

Keywords:

Sîngerei , modernizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.