29 july 2022, 11:20 views 1327
Municipiul Chișinău – ultima destinație a Caravanei Moldova Eco Energetică
29 july 2022, 11:20 views 1327

Municipiul Chișinău – ultima destinație a Caravanei Moldova Eco Energetică

28 iulie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță finisarea Caravanei Moldova Eco Energetică lansată la data de 27.07.2022 în cadrul proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova). Ultima destinație a fost municipiul Chișinău.

Caravana s-a desfășurat în perioada iunie-iulie 2022, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. În cadrul Caravanei au fost vizitate locații ca: Briceni, Florești, Edineț, Rezina, Drochia, Sîngerei, Telenești, Șoldănești, Călărași, Anenii Noi, Bălți, Căușeni, Glodeni, Ștefan Vodă, Fălești, Cimișlia, Ungheni, Comrat, Orhei, Leova Criuleni, Nisporeni, Ceadîr Lunga, Strășeni, Cahul, Taraclia, Vulcănești, Chișinău.

Scopul acesteia a fost de a informa și familiariza populația despre inovațiile cu impact pozitiv asupra mediului cât și de a încuraja companiile să folosească tehnologiile eficiente.

Cu acest prilej, a fost înmânat unul din cele trei premii preconizate în cadrul Challange-ului CoolEnergyDance unuia din câștigători. Astfel, ținem să menționăm faptul că celelalte premii își așteaptă câștigătorii pentru a fi ridicate.

Reamintim, că Agenția are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 

 

 

Keywords:

Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.