24 august 2021, 11:30 views 2792
Teatrul Verde din Capitală urmează să fie renovat
24 august 2021, 11:30 views 2792

Teatrul Verde din Capitală urmează să fie renovat

Teatrul Verde ar putea fi renovat. Despre asta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, care, la ședința operativă de astăzi a Primăriei, a spus că obiectivul s-ar putea schimba la față în cel mult doi ani.

„În 18-24 de luni ar fi bine ca Teatrul Verde să arate altfel, ne propunem amenajarea lui pe etape”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei.

De la edificarea acestuia în anul 1957, Teatrul Verde nu a mai fost reparat. Potrivit lui Ion Ceban, în tot acest timp, s-au făcut doar lucrări cosmetice, fiind vopsite și raparate scaunele. Pereții și tavanul scenei au și ei nevoie de renovare, iar pe teritoriu sînt întîlnite denivelări și porțiuni neasfaltate.

În contextul pandemiei, teatrul este foarte solicitat, iar acolo se organizează extrem de multe evenimente la care participă cetățenii. Teatrul Verde poate găzdui, apoximativ, pînă la 10.000 de spectatori în aer liber.

Source: noi.md

Keywords:

teatru , Chisinau , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
285 locuitori

Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.