16 may 2020, 12:00 views 3078
Transportul public din Chișinău și Bălți, sistat
16 may 2020, 12:00 views 3078

Transportul public din Chișinău și Bălți, sistat

Circulația transportului public în municipiile Chișinău și Bălți se sistează pe parcursul zilelor de sîmbătă și duminică, 16 și 17 mai. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale de vineri seara, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a declarat că, de asemenea, circulația transportului public, în municipiile Chișinău și Bălți, va fi sistată și în zilele de odihnă de săptămîna viitoare.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică, care a preluat atribuțiile CSE, a instituit, începînd cu ziua de 16 mai și pînă pe 30 iunie, stare de urgență de sănătate publică.

La nivel național devine obligatorie purtarea măștilor în transportul public, în spațiile comerciale, în spațiile publice închise etc. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul. O altă obligație ține de evitarea aglomerațiilor.

În Republica Moldova bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus este de 5745, dintre aceștia 2 280 de pacienți s-au tratat deja. Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 202 oameni.

 

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.