21 january 2020, 15:30 views 4862
Complexul memorial „Eternitate” ar putea fi renovat (Doc)
21 january 2020, 15:30 views 4862

Complexul memorial „Eternitate” ar putea fi renovat (Doc)

Prim-ministru Ion Chicu a anunțat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că Complexul Memoria „Eternitate” urmează să fie renovat capital pînă pe 9 mai.

Ion Chicu a spus că statul are resurse suficiente pentru renovarea acestuia și că statul ar trebuie să aibă grijă de aceste monumente cu o importanță istorică pentru întreaga țară, transmite NOI.md cu referire la diez.md.

„Cred că grija față de monumentele de acest gen, locul de odihnă veșnică a ostașilor care au fost ridicați din familii, puși sub arme, este o atitudine cunoscută în toată lumea civilizată. Este o grijă firească. Specialiștii estimează, nu pot să vă spun de costuri. Avem fond de rezervă, mijloace prevăzute anume pentru așa măsuri. Pînă la data de 9 mai va fi finalizat”, a spus Chicu.

Deputata Maria Ciobanu a venit cu o reacție la decizia prim-ministrului de a repara monumentul dedicat ostașilor care au fost ridicați din familii, puși sub arme. Deputata a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că a înaintat un demers prin care cere să fie renovat și Cimitirul Ostașilor Romîni care se află în paragină de mai mulți ani. „Domnule prim-ministru, Complexul Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, cheltuindu-se în acest scop 35 de milioane de lei, în timp ce Cimitirul Ostașilor Romîni se află în paragină. Fracțiunea parlamentară DA a propus în timpul dezbaterilor din Parlament a Legii Bugetului de Stat să fie alocate surse financiare ( 8 milioane de lei) pentru reabilitarea Cimitirului Ostașilor Români, dar amendamentul nostru nu a fost acceptat” scrie în postare.

Complexului Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, iar pentru reparația acestuia au fost cheltuite peste 35 de milioane de lei din bugetul de stat.

Keywords:

Memorial

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.