13 june 2018, 10:18 Table etiquette views 10818
În satele din raionul Ialoveni sînt reabilitate mai multe drumuri
13 june 2018, 10:18 Table etiquette views 10818

În satele din raionul Ialoveni sînt reabilitate mai multe drumuri

Locuitorii raionului Ialoveni vor avea în curînd drumuri mai bune. Acestea sînt reabilitate în cadrul programului naţional lansat de Guvern. Lucrările de reparaţie ale acestora sunt în plină desfăşurare. În aceste zile, muncitorii repară arterele din satele Suruceni, Dănceni, Malcoci și Piatra Albă.

Locuitorii satului Gangura din raionul Ialoveni nu se vor mai plînge pe maşinile de mare tonaj care le traversau localitatea. De curînd, aici a fost construit de la zero un drum de ocolire.

"A fost pus un strat de pietriş de 12 cm, un strat de asfalt măşcat de 5 cm şi un strat de asfalt de 4 cm. Mai avem de făcut marcaj şi poftim, prima porţiune de drum din Ialoveni este gata de exploatare", a spus directorul S. A. Drumuri-Ialoveni, Ștefan Caunov.

Tot în Gangura muncitorii de la drumuri aştern pietriş pe una dintre principalele artere din localitate. Locuitorii de aici spun că anterior această porţiune de drum era plină cu gropi.

În satul Piatra Albă din acelaşi raion este reparat drumul de acces spre grădiniţă.

"Drumul este format dintr-un strat de 18 cm de piatră şi două straturi de astfalt, 5 şi 4 cm. Mîine trebuie să finisăm drumul, distanţa drumului este de 500 de metri", a zis antreprenorul Ion Covali.

În scurt timp şi strada Ştefan cel Mare din satul Suruceni va arăta ca nouă. Localnicii apreciază efortul autorităţilor şi spun că abia aşteaptă să beneficieze şi ei de drumuri europene.

Pentru reabilitarea drumurilor din toate cele 35 de localităţi din raionul Ialoveni au fost alocate 43 de milioane de lei.

Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost propus de liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi prevede reabilitarea a aproximativ 1.200 km de drum. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul Rutier şi bugetul de stat.

Source: prime.md

Keywords:

Ialoveni , drum , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.