12 november 2020, 15:30 views 4057
Declarație:
12 november 2020, 15:30 views 4057

Declarație: "Primăria "nu observă" activitatea comercială ilegală" (Video)

Primăria comunei Ivancea încurajează și "acoperă" activitatea comercială ilegală pe care o desfășoară organizațiile Art-Labyrinth în zona de rezervație a satului Furceni, în același timp, autoritățile neagă implicarea sa în acest lucru, ceea ce este o minciună și ipocrizie curată, o încercare de a se justifica pe ei și nelegiuirile lor.

Declarația a fost făcută de consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, în următoarea sa adresare video către cetățeni, în care a abordat problema aflării organizației Art-Labyrinth în zona de rezervație a satului Furceni, transmite Noi.md.

El a menționat că din vara acestui an, această organizație s-a stabilit în zona rezervației, care se află în componența rezervației Orheiului Vechi. De asemenea, acest teren este proprietatea publică a Primăriei comunei Ivancea și fără permisiunea primăriei, reprezentanții Art-Labyrinth nu au dreptul să se afle acolo.

Victor Marahovschi a relatat că, în calitate de justificare a aflării sale în zona de rezervație menționată, reprezentanții acestei organizații au prezentat actele permisive eliberate de aceeași rezervație.

În document se precizează că organizația Art-Labyrinth are dreptul de a se afla acolo pentru desfășurarea evenimentelor culturale-în masă. Consilierul local din comuna Ivancea, raionul Orhei, a menționat că, recent, pe pagina oficială a primăriei Ivancea din rețelele de socializare a apărut informația că primăria nu știe nimic despre acest lucru, și a emis autorizație organizației Art-Labyrinth doar de două ori, pentru două zile: în august și septembrie, și orice altceva - este, chipurile, "o manipulare pură cu care se încearcă, din nou, a denigra primăria".

Victor Marahovschi a îndemnat cetățenii să clarifice situația. Organizatorii Art-Labyrinth au documente. În contractul semnat este specificat clar că li se permite să se afle acolo pînă la 31 decembrie 2020.

""Primaria Ivancea nu putea să nu știe despre asta. Mai mult, în cadrul discuțiilor private, reprezentanții Art-Labyrinth au recunoscut că atunci cînd au venit cu această problemă la primărie, lor li s-a spus că nu pot să le dea permisiunea pentru o perioadă atît de lungă și, de aceea ei vor merge pe o altă cale. Ei le vor da mereu permisiunea pentru o anumită perioadă de timp, apoi pentru alta. Adică Primăria cunoștea acest lucru", a menționat consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei.

Potrivit lui, în autorizația eliberată de primăria Ivancea pentru Art-Labyrinth se menționează că activitatea acestei organizații este permisă doar sub formă de activități culturale-în masă, de întremare etc. Acolo era clar scris că nu poate fi vorba de nici o activitate comercială.

"Însă apare o întrebarea către primărie: Ei, în general, au verificat cu ce se ocupă această organizație? Au văzut care este statutul activităților lor? Dacă ne vom uita pe rețelele sociale și vom vizita paginile lor, atunci devine clar că "prietenii" Art-Labyrinth s-au adunat acolo nu pentru o zi sau două, nu pentru un festival sau două, ci pentru o perioadă foarte lungă de timp, s-au adunat pentru întreaga perioadă de iarnă, și nu era vorba că vor petrece acolo doar un festival sau două, dar să vor stabili acolo și vor desfășura diferite evenimente, chiar și nunți, au plasată chiar și o listă cu preșuri. Și chiar dacă ei spun că banii pe care îi adună sînt pentru donații, așa cum ei îi numesc, toate acestea sînt prostii! Este comerț adevărat! Comerț ilicit, încurajat și de conducerea primăriei Ivancea", a declarat Victor Marahovschi.

""Avînd în vedere că aceasta este o zonă de rezervație, orice modificare a reliefului fără anumite autorizații este strict interzisă. Dar pentru primărie nu există legi. Ei au făcut chiar și drum cu grederul, au nivelat, drumul a început deja să se prăbușească și încă o ploaie sau două și acolo se vor forma rîpi. Dar ceea ce scriu ei pe pagina lor, că li s-a permis doar o dată sau de două ori, și despre mai mult ei nu știu nimic, și nu au nici o legătură cu acest lucru, este cea mai pură minciună și ipocrizie! Ei pur și simplu încearcă în acest mod să se justifice pe ei înșiși și nelegiuirile lor!", a subliniat consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei.

Source: noi.md

Keywords:

primaria , Ivancea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1005 locuitori

Trifăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Trifăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1005 oameni. Satul Trifăuţi a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.