30 january 2020, 11:00 views 3778
SOS: Comuna Ivancea este amenință de o catastrofă ecologică (Foto, Video)
30 january 2020, 11:00 views 3778

SOS: Comuna Ivancea este amenință de o catastrofă ecologică (Foto, Video)

Comuna Ivancea este amenințată de o catastrofă ecologică, există riscul de poluare gravă a mediului din cauza faptului că primăria locală nu rezolvă problema gunoiului împrăștiat de-a lungul rîului Moța și a gunoiștelor neautorizate.

Alarma cu privire la acest fapt a fost bătută de consilierul local, Victor Marahovschi, informînd portalul Noi.md că, de-a lungul rîului Moța, de a cărui protecție este responsabilă primăria din Ivancea și teritoriul căruia este situat în zona turistică a Orheiului Vechi, este împrăștiată o mare cantitate de deșeuri atît menajere, cît și de construcții.

În afară de aceasta, el a atras atenția asupra gunoiștii neautorizate din satul Furceni, care se află direct pe drumul de la intrarea în acest sat, gunoiul căreia se împrăștie în toate direcțiile.

Consilierul local din comuna Ivancea, Victor Marahovschi, și alți locuitori ai acestei localități se adresează publicului larg pentru ajutor și îndeamnă organizațiile ecologice să preia controlul asupra situației, să se adreseze autorităților competente pentru a rezolva această problemă, ținînd cont de riscul poluării mediului și de inacțiunea primăriei locale.

Potrivit consilierului, unii funcționari din primărie caută în mod evident o așchie în ochii altcuiva, fără să observe bîrna din propriul ochi. El a recomandat conducerii primăriei să se ocupe cu adevărat cu cele mai importante probleme din comună, dar nu să cîștige puncte în baza proiectelor deja existente, cum ar fi alimentarea cu apă în satul Furceni.

Source: noi.md

Keywords:

ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.