29 march 2013, 09:54 views 10097
29 march 2013, 09:54 views 10097

Satul Tvardiţa va obţine statut de oraş

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia va obţine statut de oraş. O decizie în acest sens a fost luată ieri de Parlament, relatează tv7.md.

Iniţiativa aparţine deputatului Ivan Ionaş. El susţine că localitatea Tvardiţa întruneşte toate prevederile legale pentru a i se acorda statutul de oraş.

În prezent, în satul Tvardiţa locuiesc peste şase mii de persoane. Localitatea este aprovizionată cu gaz în totalitate, iar 95% din casele de locuit sînt conectate la apeduct, telefonie fixă şi internet. Pe teritoriul satului îşi desfăşoară activitatea circa 40 de agenţi economici.

Keywords:

localitati , Moldova , oraș

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.