10 november 2011, 17:00 views 6716
10 november 2011, 17:00 views 6716

Agenţia pentru dezvoltare „SUD” a organizat un seminar la Taraclia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională „SUD” a organizat un seminar în sala mică a casei de cultură. La eveniment au participat administraţiile oraşului, ale satelor şi raionului Taraclia.

Ce este un proiect regional, cum trebuie să fie elaborat şi susţinut, astfel ca să poată obţină finanţarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională „SUD”. Aceste şi multe alte întrebări au fost explicate autorităţilor rurale, a oraşului şi raionului Taraclia.

Eugen Lupaşcu, specialist în implementarea şi monitorizarea proiectelor, a demonstrat cîteva exemple de  proiecte de succes realizate în regiunea de sud a ţării. Complexul sportiv în Căuşeni, repararea podului din Basarabeasca, instalarea sistemelor de apă în Cimişlia şi alte lucrări care au fost realizate cu sprijinul financiar al agenţiei.

În acest an la Agenţie nu vor mai avea loc concursuri de proiecte. Potrivit specialiştilor, aceasta le va permite autorităţilor raionale să înveţe să elaboreze şi să-şi susţină  corect proiectele.

Sursa: nts.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
750 locuitori

Bădragii Vechi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Bădragii Vechi este unicul sat din comună. Satul este aşezat pe malul rîului la o distanță de 24 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 225 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 750 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din 13 februarie 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.