20 july 2016, 17:30 views 5050
Biblioteca din satul Zăicani invită la o vastă expoziție (Foto)
20 july 2016, 17:30 views 5050

Biblioteca din satul Zăicani invită la o vastă expoziție (Foto)

Biblioteca Casei de Cultură din satul Zăicani (raionul Rîșcani) invită la o vastă expoziție foto «Iacob Burghiu – poezie candoare lumină». În cadrul expoziției sînt puse la dispoziția vizitatorilor ultimele volume de proză și poezie, semnate de Iacob Burghiu. De asemenea, în incinta bibliotecii, toți doritorii și oaspeții satului Zăicani pot viziona filmul documentar «Iacob Burghiu: Venim și mîine pe aici».

Expoziția rămîne deschisă pentru publicul interesat de marți pînă vineri, între orele 8.00-16.00.

Vă reamintim că această expoziție face parte din seria de manifestări consacrate scriitorului și cineastului Iacob Burghiu, organizate în luna iulie: la Chișinău: «Edenul în așteptarea biografiei» (04.07.2016), în satul de baștină Zăicani: «O lacrimă înaripată spre baștină» (17.07.2016). Ciclul acestora se va încheia la Roma, cu serata diasporei: «Iacob Burghiu – ambasadorul unor întîmplări», care se va desfăşura pe data de 14 septembrie 2016, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Republica Italiană.

«De mic copil așteptam la marginea satului un soare. Să răsară și să asfințească.

Într-o zi l-am pierdut.

Soarele meu s-a ascuns în oameni. S-a împărțit. Și eu cu o viață, trebuie să-l strîng iarăși soare. Să răsară și să asfințească...»

Iacob Burghiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.