11 february 2015, 16:04 views 8336
Mai mult optimism și entuziasm la Nisporeni
11 february 2015, 16:04 views 8336

Mai mult optimism și entuziasm la Nisporeni

Orașul Nisporeni începe să capete o nouă față și asta, datorită unor inițiative ale tinerilor de aici. La sfîrșitul săptămînii trecute, în centrul orașului Nisporeni a apărut o pictură murală cu un apel mai mult decît actual: "Fii tu schimbarea pe care o vrei să o vezi în lume!".

Inițiativa aparține unui grup de voluntari, în frunte cu Terry Sylvester, voluntar al Corpului Păcii, care activează la Nisporeni de ceva timp și care a reușit deja să se impună și cu alte inițiative interesante și utile. S-au implicat și elevi de la Școala de pictură din localitate, astfel că acest proiect comunitar, numit sugestiv "Arta pentru Pace!", a fost realizat cu succes.

Printre primii admiratori ai picturii a fost însuși primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Dînsul s-a declarat mai mult decît încîntat de inițiativa tinerilor, dar și de rezultatul final al proiectului.

Edilul a recunoscut, pentru "Expresul", că a venit cu o contribuție personală, oferind, din buzunarul propriu, o sumă de bani pentru grunduirea suprafeței de lucru. "Important este că a fost realizat un lucru fumos, care va inspira oamenii de-a lungul anilor", a menționat Grigore Robu, dînd de înțeles că este gata să susțină și în continuare inițiativele tinerilor nisporeneni.

Anterior, a fost renovată și poarta de la intrarea în parcul central, pe care este imprimat un soare. Lucrul făcut nu a costat mulți bani, însă rezultatul bucură, a comunicat primarul Grigore Robu pentru "Expresul". Această inițiativă a fost apreciată de foarte multă lume, inclusiv de fostul ambasador al Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, de deputata Maria Ciobanu.

Fotografiile plasate pe o rețea de socializare au generat și discuții. "Este un început bun și sperăm să redevină parcul de altă dată, cu locuri de joacă, relaxare și multă verdeață", a scris Maria Tănase Prodan. "Încet, încet lucrurile se îndreaptă spre normalitate. E un mic, dar ferm pas înainte", a punctat și Andrei Lungu. "Sperăm să apară și atracțioane, cum era cîndva. Așa, poate, va crește și natalitatea", a făcut o remarcă Svetlana S. Cineva a solicitat să fie amplasat și un veceu public în parc. Alții au venit cu inițiativa de a se implica voluntar la lucrări de curățenie și amenajare a parcului.

Primarul, la rîndul său, a promis să țină cont de toate sugestiile și să pună în practică ideile cetățenilor. "Îmi planific pe viitor să amenajez parcul, deoarece oamenii mi-au cerut acest lucru. Am găsit deja două surse de finanțare, la care urmează să aplic. Vă voi ține la curent cu ceea ce am reușit", ne-a asigurat, la final, Grigore Robu.

Source: www.expresul.com

Keywords:

oraș , schimbări , tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.