16 october 2017, 11:25 Sculpture views 5569
Adrenalină și zgomot de motoare la Hîncești
16 october 2017, 11:25 Sculpture views 5569

Adrenalină și zgomot de motoare la Hîncești

Adrenalină și zgomot de motoare la Hîncești. Acolo unde a avut loc o nouă ediție a Turneului Internațional "Motocross Cup 2017".

Peste 60 de motocicliști din zece țări au luptat pentru premiul de cel mai bun sportiv. În cursa pentru titlu s-a înscris și Mihail Golovicichin, un băiețel de doar 11 ani, care a reuşit să plece acasă cu marele trofeu.

"Am o satisfacţie deosebită că am cîștigat. Mă simt mîndru, mai ales că am obţinut victoria cu mare greu. Competiția mi-a părut dificilă, pentru că adversarii erau puternici" a spus Mihail Golovicichin, motociclist.

Un alt cîștigător este Artiom Gurev, care practică motociclismul de 15 ani. El a ocupat cel mai important loc pe podium la categoria MX2 şi a plecat acasă cu o cupă, dar și cu 700 de euro.

"Cred că am fost norocos. Rezultatul mă bucură. Nu am avut parte de traume în timpul competiției, aşa că totul este bine", spune Artiom Gure, motociclist.

Și reprezentantele sexului frumos au demonstrat că pot ține în frîu caii putere.

"Sînt din Chișinău și am 16 ani. Practic motociclismul de trei ani. Pentru această competiție m-am pregătit timp de două săptămîni", a spus Olesea Sacaluş, motociclistă.

Cel mai tînăr participant la competiţie are doar șapte ani. Vîrsta fragedă însă nu-l împiedică să fie ambiţios. Iar acest sportiv a venit tocmai din Germania pentru a-şi încerca puterile.

"În 2014, am cîștigat cupa. La clasa de motocicliști la care particip eu nu cred că o să cîștig pentru că sînt sportivi mai rapizi decît mine. Cred că învingătorul va fi moldoveanul Mihai Cociu"

Competiția a devenit deja o tradiție pentru orașul Hîncești.

"Să cîștige cel mai puternic. Sunt sigur că tuturor celor prezenți le place aici, fiindcă avem parte și de mulți telespectatori. În acest an, au venit sportivi din zece țări", a declarat Alexandru Botnari, primarul municipiului Hîncești.

Președintele Federației de Motocross spune că, în ultimii ani, acest sport devine tot mai popuklar printre moldoveni.

"Sperăm că vom putea organiza acest turneu în fiecare an, iar de fiecare dată să dăm dovadă de performanțe mai bune. Astăzi, avem 60 de participanți. Au venit oaspeți din Ucraina, Belarus, Rusia și chiar din Germania și Italia", a menţionat Victor Golovicichin, președintele Federației de Motocross din Republica Moldova,

Turneului Internațional "Motocross Cup 2017" este la cea de a 11-a ediție. În acest an, proiectul a costat jumătate de milion de lei, bani oferiți de sponsori.

Source: publika.md

Keywords:

motocros , Hînceşti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
512 locuitori

Avrămeni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Satul Avrămeni este situat pe malul stîng al rîului Prut, la 38 km de orașul Rîșcani şi la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Avrămeni a fost mentionat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.