Go to section: Fine art
10 december 2019, 14:30 Fine art views 4755
Unde se află tabloul „Sărbătoarea la sat” al celebrului artist Mihail Lepădatu (Foto)
10 december 2019, 14:30 Fine art views 4755

Unde se află tabloul „Sărbătoarea la sat” al celebrului artist Mihail Lepădatu (Foto)

Marea lucrare „Sărbătorea la sat" al celebrului pictor, artist emerit al Moldovei, Mihail Lepădatu, realizată în perioada sovietică la comanda unuia dintre comitetele raionale de partid, s-ar putea afla în una dintre primăriile raionale, fiul artistului, Aurel, avînd doar schița.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare Andrei Marinat, fiul celebrului scriitor moldovean Alexei Marinat, transmite Noi.md.

„Zilele acestea am fost la atelierul prietenului meu Aurel. Aurel este fiul pictorului Mihail Lepădatu (Artist emerit al Moldovei). Am găsit la el o lucrare. Aceasta este schița unei mari lucrări. Se numește: „Sărbătoarea la sat". Tabloul a fost realizat la comanda unui oarecare comitet raional de partid. În spatele tabloului există o semnătură, dar nu am înțeles tot ce este scris acolo: Coordonat. Secretar ......... al comitetului raional al Partidului Comunist din Moldova m. ...... (Manea M.G.) 10. IX. 82. Poate că el încă se mai află în vreo primărie raională ", a scris Andrei Marinat.

Source: noi.md

Keywords:

arta , pictura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.