Go to section: Literature
26 january 2016, 15:50 Literature views 8994
Topul celor mai vîndute cărţi în 2015, scrise de autori autohtoni
26 january 2016, 15:50 Literature views 8994

Topul celor mai vîndute cărţi în 2015, scrise de autori autohtoni

Vitali Cipileaga, Laura Aceti şi Irina Binder au intrat, anul trecut, în topul scriitorilor contemporani preferaţi de cititorii moldoveni. Cărţile lor, dar şi ale altor autori au fost printre cele mai vândute. Cel puţin asta arată datele statistice prezentate de reprezentanţii celor mai mari reţele de librării din ţară.

Cartea "Chişinăul nostru necunoscut" de Iurie Colesnic, în care autorul vorbeşte despre Capitala care dispare şi alta care întârzie să apară, este una dintre cele mai vândute cărţi în 2015.

În top figurează şi cartea despre dragoste şi viaţă intitulată "De vorbă cu Emma" de Vitali Cipileaga, dar şi "Secretele fetelor cu stil" de Laura Aceti, carte care include mai multe sfaturi pentru fete despre modă, sport şi din gospodărie.

În top cinci mai sunt incluse romanele de dragoste "Frunze de dor" de Ion Druţă şi "Singur în faţa dragostei" scris de Aureliu Busuioc.

Anul trecut, la mare căutare au fost şi cele două volume ale Irinei Binder –"Fluturi", dar şi romanul "Maestrul şi Margarita" de Mihail Bulgakov tradus de realizatorul Publika TV, Vsevolod Cernei.

Potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică, doar nouă la sută dintre moldoveni citesc în fiecare zi.

Source: www.publika.md

Keywords:

carte , literatura , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2127 locuitori

Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.