13 july 2021, 15:30 Health views 2497
În R. Moldova s-ar putea înregistra o creștere numărului de infectări COVID-19
13 july 2021, 15:30 Health views 2497

În R. Moldova s-ar putea înregistra o creștere numărului de infectări COVID-19

În lunile august-septembrie s-ar putea înregistra o creștere a numărului de infectări cu COVID-19.

Cel puțin asta susține specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății. În cadrul unui briefing de presă, Angela Paraschiv, președintele Comisiei de specialitate în epidemiologie a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susține că această creștere s-ar dator și faptului că în ultima perioadă se înregistrează o creștere și în statele din regiune precum Rusia, Franța, Italia, Grecia, țări în care moldovenii circulă destul de activ.

Mai mult decît atît, specialiștii spun că deși încă nu a fost confirmat oficial, totuși în țară deja este prezentă tulpina Delta care a dus la creșterea numărului de infectări în alte state și care are o rată de contagiozitate foarte mare.

”De menționat situația alarmătă din Rusia unde numărul de cazuri a crescut exponențial iar circa 90% din persoanele testate sînt infectate cu tulpina Delta. Astfel, riscul de infectare este la fel de mare și în țara noastră. În luna august, srptembrie vom avea o creștere a numărului de cazuri, iată de ce acum este timpul potrivit pentru ca populația să se vaccineze”, a declarat Paraschiv.

Reamintim că pînă în prezent în țara noastră au fost înregistrate 257 529 cazuri de COVID-19.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.