24 april 2021, 13:00 Health views 2628
Zero cazuri de gripă în acest sezon
24 april 2021, 13:00 Health views 2628

Zero cazuri de gripă în acest sezon

Niciun caz de gripă sezonieră nu a fost înregistrat în acest an, spre final de sezon gripal, în Republica Moldova.

În aceeași perioadă a anului trecut, erau înregistrate 285 de cazuri. Contactată de IPN, medicul epidemiolog Alina Druc, de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), a explicat situația prin implementarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, transmite IPN.

„COVID-19 este o infecție respiratorie, respectiv, ea se transmite ca și gripa și măsurile de prevenire și profilaxie sînt aceleași ca și la gripă", a declarant Alina Druc. Ea spune că și datele la nivel global, inclusiv în Europa, arată o rată de pozitivitate mai mică la gripă cu 99%. Moldova nu este o excepție.

Medicul epidemiolog a remarcat că, săptămînal, au fost colectate probe pentru investigarea la gripă, dar și la SARS-Cov-2. Dacă în acest sezon, pînă în săptămîna a 15-a, au fost analizate mai bine de 600 de probe la gripă, în sezonul precedent, în aceeași perioadă, au fost colectate mai bine de 900 de probe, dintre care 285 au fost pozitive la virusurile gripale.

Din cele 200 de mii de vaccinuri antigripale disponibile, în luna martie era epuizat 98% din stoc. Au fost vaccinate persoane din contingentele profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire.

Source: www.ipn.md

Keywords:

gripa , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.