21 january 2024, 14:30 Health views 23372
Pielea vă va mulţumi pentru aloe
21 january 2024, 14:30 Health views 23372

Pielea vă va mulţumi pentru aloe

Este cunoscut faptul că sucul de aloe are un efect terapeutic. Acesta vindecă răni şi arsuri, ajută la eliminarea erupţiilor alergice, ameliorează iritaţiile pielii. Extrasul din suc de aloe deschide şi  curăţă porii, hidratează şi tratează pielea, restabileşte metabolismul, stimulează regenerarea celulelor, reduce inflamaţia şi iritarea.

Este suficient să ştergeţi zona cu probleme cu sucul, stors dintr-o frunză de aloe. Sau aplicaţi pulpa frunzei pe piele.

Deşi aloe se colectează în orice moment al anului, nu este nevoie să rupeţi toate  frunzele.  Aloe creşte în sus şi prin urmare frunzele de jos sînt mai mature.

Orientaţi-vă după capetele de frunze - cînd încep să se usuce, frunza este gata pentru utilizare, iar sucul acesteia este cel mai util. Tăiaţi frunza de la bază, sau mai bine, o rupeţi pur si simplu de la tulpină.

Frunzele de aloe conţin uleiuri esenţiale, aproximativ 20 de aminoacizi, vitamine B, C, E, beta-caroten, fibre şi alte enzime nutritive şi oligoelemente, precum şi au un efect bactericid.

Aloe este o plantă destul de simplă. Puteţi să cultivaţi aloe pe teren deschis sau în ghivece pe pervazul ferestrei.

Iată cîteva sfaturi pentru îngrijirea aloe:

1. Pentru aloe este de dorit să utilizaţi un amestec de sol care conţine pulbere de cărămidă şi cărbune.
2. În solul, destinat cultivării aloe, nu adăugaţi turbă.
3. Vara necesită o udare moderată, multă căldură şi lumină.
4. În timpul iernii, udarea ar trebui să fie mai rară, decît vara, iar încăperea – luminoasă  şi răcoroasă. Temperatura optimă pentru aloe iarna: 12-14°C.
5. Periodic, trebuie să alimentaţi aloe cu îngrăşeminte speciale pentru cactuşi și suculente.
6. Transplantaţi plante tinere de aloe în fiecare an, şi vechi - la fiecare 3 ani.  Planta de aloe se consideră veche, dacă este de peste 5 ani.
7. Aloe poate fi reprodus prin seminţe, butaşi de tulpină şi frunze, precum şi prin divizarea tuberculilor.

Keywords:

sfat , frumusete , plante

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.