13 february 2021, 13:30 Health views 18092
Ce alimente ar trebui să NU fie păstrate în frigider
Photo: incomemagazine.ro
13 february 2021, 13:30 Health views 18092

Ce alimente ar trebui să NU fie păstrate în frigider

De obicei, produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbește alterarea produselor.

Pîinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decat s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a pastra painea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă painea este prea mare, o parte poate fi congelata, astfel evitandu-se aruncarea painii uscate sau mucegaite.

Usturoiul

Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstrați în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este ca aceasta camara să aibă o ventilație bună - va menține usturoiul proaspăt mai mult timp.

Sosurile picante

Există un stereotip că toate sosurile se păstrează cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele conțin sare, oțet și zahăr - care sînt conservanți excelenți. Sosul picant poate fi ținut în dulap pînă la trei ani.

Cartofii

Temperaturile scăzute transformă amidonul din cartof în zahăr, fapt care schimbă aroma acestuia. Cel mai bine este să pastrați cartofii într-o pungă de hîrtie în cămară. Evitati pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala sa se evapore si cartofii se strica. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.

Roșiile

Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transforma în ceva necomestibil. Roșiile iubesc caldura, prin urmare, cu cat mai mult le tineti in frigider, cu atît mai tare acestea se strica. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face sa capete un gust ciudat. Cel mai bine este sa pastrati roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea sa fie ferite de lumina directă a soarelui.

Ceapa

Ceapa este baza multor feluri de mîncare și cu siguranță aceasta nu trebuie tinuta în frigider. Cea mai potrivita metoda de depozitare este un sac din plasă sau material textil, care sa permita aerului sa circule. Ceapa se pastreaza cel mai bine într-un loc întunecat, deoarece expusa la lumina isi schimbă usor gustul. Si, apropos, nu uitați că ceapa uraste sa stea alături de cartof, acesta elimina gaze și umiditate care grabesc putrezirea cepei.

Cafeaua

Mulți cred că acest produs se pastreaza mai bine în frigider. Dar condensarea din frigider cu siguranta ca afecteaza gustul și calitatea cafelei. In afara de asta, cafeaua in sine are un miros foarte puternic, astfel încît este probabil că va schimba gustul si mirosul unor altor produse depozitate in frigider.

Source: incomemagazine.ro

Keywords:

alimentatie , sanatate , om , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.