12 march 2020, 10:30 Health views 27414
Savanţii afirmă că părul cărunt indică o stare bună de sănătate
12 march 2020, 10:30 Health views 27414

Savanţii afirmă că părul cărunt indică o stare bună de sănătate

Savanţii americani afirmă că părul cărunt nu indică bătrîneţea sau starea proastă a sănătăţii, ci dimpotrivă, că persoana respectivă se simte foarte bine.

Cu anii, procesele de oxidare din organismul uman sunt tot mai intense, ceea ce duce la reducerea cantităţii antioxidantului glutation. Astfel, părul cărunt indică o stare de sănătate bună, în afara cazurilor cînd apare înainte de 30 de ani. Savanţii consideră că, în mod normal, părul cărunt apare la vîrsta de 50-55 de ani.

Însă, parul cărunt la persoanele în vîrstă indică un nivel ridicat de glutation din organism. Acest lucru înseamnă că procesele de oxidare din organism nu au atins intensitatea de vîrf, respectiv, sănătatea omului cu părul cărunt este bună.

Apropo, dacă organismul nu prezintă careva probleme, persoana ar trebui să încărunțească la 50-55 de ani.

Keywords:

savanti , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.