08 april 2021, 17:00 Sport views 2488
Înfrunt furtuna
08 april 2021, 17:00 Sport views 2488

Înfrunt furtuna

În luna mai a anului curent chișinăuianul Serghei Cliuev pentru a 15-ea oară a devenit campion absolut al Rusiei la planorism. Dar, pentru prima oară în carierea sa, cunoscutul sportiv a evoluat sub drapelul Republicii Moldova. Va deveni oare victoria sa un impuls pentru renașterea acestui gen de sport în țara noastră? Cu regret, e puțin probabil ca cineva să poată răspunde cu exactitate la această întrebare.

L-am rugat pe Serghei să ne spună cum arată Terra de la înălțimea zborului de pasăre. Cum reușește să ”calculeze” furtuna? Și cum anume holdingul agricol a devenit ”centura de transmisie” a celui mai bun club de zbor din Rusia?

Serghei, felicitări cu ocazia acestei victorii sonore și povestește-ne, te rog, mai detaliat despre această competiție.

- Campionatul Rusiei la planorism, clasa mixtă, s-a desfășurat în baza clubului de zbor «Сапсан» - pe aerodromul din preajma or.Usmani. Geografic, este regiunea Lipețc, însă clubul ține de Voronej, se află la hotarul dintre două regiuni. În a. 2012 eu am asistat la nașterea lui.

De tot, la campionat au participat 30 de sportivi din trei țări – Rusia, Belarus și Moldova, pe care am reprezentat-o eu. Vremea ne-a permis să efectuăm 6 exerciții. Am zburat deasupra regiunilor Voronej, Lipeșc, Tambov și Tula. Traseul maxim a fost de 420 km.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

furtună , avion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.