17 january 2019, 16:15 Sport views 12213
Antrenorii vor primi indemnizaţii de la stat
17 january 2019, 16:15 Sport views 12213

Antrenorii vor primi indemnizaţii de la stat

Decretul de promulgare şi legea pentru modificarea Legii nr. 330/1999 cu privire la cultura fizică și sport vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit noilor prevederi ale legislaţiei, antrenorii care au pregătit sportivi medaliaţi la Jocurile Olimpice sau Paralimpice, la campionatele mondiale sau europene vor beneficia de o indemnizaţie viageră. Astfel, antrenorii sportivilor care au câştigat medalii de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor avea indemnizaţii în mărime de un salariu mediu, 0.9 din salariul mediu vor fi oferite pentru prima medalie de argint obţinută la Jocurile Olimpice și Paralimpice, 0.8 – pentru prima medalie de bronz obţinută la Jocurile Olimpice și Paralimpice sau pentru prima medalie de aur obţinută la campionatele mondiale, 0,7 – pentru prima medalie de argint obţinută la campionatele mondiale și 0,6 – pentru prima medalie de bronz obţinută la campionatele mondiale sau prima medalie de aur obţinută la campionatele europene.

Plata indemnizaţiei viagere se va efectua lunar, în funcţie de nivelul performanţei sportivilor antrenaţi. La stabilirea cuantumului indemnizaţiei viagere vor fi utilizate datele privind salariul mediu pe economie, comunicat de Biroul Naţional de Statistică, pentru luna anterioară celei în care se va face plata drepturilor.

Prezenta lege a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Guvernul, în termen de şase luni de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial va aduce actele sale normative în concordanță cu prezenta lege.

Source: moldpres.md

Keywords:

antrenor , indemnizatii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
1369 locuitori

Sadovoe este un sat şi comună în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Sadovoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Bălți și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de locuitori. Satul Sadovoe a fost oficial înregistrat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.