02 october 2018, 10:37 Sport views 16035
Au început Jocurile Olimpice!
02 october 2018, 10:37 Sport views 16035

Au început Jocurile Olimpice!

Moldova participă pentru a șaptea oară la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. La PyeongChang țara este reprezentată doi sportivi.

Portdrapelul Moldovei a fost Nicolae Gaiduc, un tînăr de 21 de ani, care va participa la schi fond. El va intra în competiție pe 16 februarie. Pînă atunci, va evolua Cristopher Hoerl, care nu a participat la ceremonia de deschidere pentru că nu se simțea prea bine.

Din lotul Moldovei mai fac parte antrenorii Nadejda Bria și Hans Frick, și reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Cristina Vasilianov și Larisa Popova. La PyeongChang este și președintele CNO Nicolae Juravschi.

La această ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă participă un număr record de sportivi, din 92 de țări.

Cel mai bun rezultat din istoria Moldovei la o Olimpiadă albă a fost înregistrat în 2006, de biatlonista Natalia Levcenkova, clasată pe locul 8.

Source: ipn.md

Keywords:

sport , Jocurile Olimpice

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.