06 august 2023, 15:30 Kaleidoscope views 1787
Cum să alegeți un nume de domeniu pentru un site web - un ghid al cumpărătorului
06 august 2023, 15:30 Kaleidoscope views 1787

Cum să alegeți un nume de domeniu pentru un site web - un ghid al cumpărătorului

Toată lumea știe că un nume de domeniu bine ales nu numai că oferă o impresie bună despre utilizator, dar crește și popularitatea  mărcii. Astfel, în acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru site-ul dvs web.

Utilizați numele mărcii

Cel mai bine este să folosiți numele companiei sau al brandului ca nume de domeniu. Acest lucru va crește popularitatea companiei și va obține primele poziții în rezultatele căutării atunci când cineva se va informa despre companie folosind numele. Pentru promovarea unui brand personal sau blog, numele personale sunt potrivite.

Scurtați numele sau folosiți abrevieri

Dacă numele companiei dvs. este prea complex sau lung, încercați să îl scurtați sau folosiți abrevieri. Dar trebuie să faceți acest lucru cu mare atenție. Verificați dacă abrevierea nu are un dublu sens. Este important ca adresa site-ului să fie înțeleasă fără ambiguitate.

Orientați-vă după tema site-ului

Dacă nu poate fi menționat numele companiei, folosiți tipul de activitate. Investigați ce domenii folosesc concurenții din industria dvs. și încercați să găsiți ceva exclusiv.

Ar fi bine dacă în calitate de nume de domeniu folosiți unul din cuvintele cheie din tematica site-ului dvs. Un cuvânt cheie în calitate de domeniu va fi un avantaj competitiv puternic. Serviciul Yandex vă va ajuta să alegeți un astfel de domeniu prin selectarea cuvintelor. Dacă domeniul este captivant, conține cuvinte cheie și se potrivește cu conținutul site-ului, este probabil ca mai mulți clienți să vă viziteze site-ul.

Luați în considerare legile percepției

În numele domeniului, nu este de dorit să folosiți două litere identice (dommody) și cratime (dom-mody) la rând - acestea nu sunt percepute cu urechea, iar atunci când potențialii vizitatori introduc domeniul în linia browserului, este ușor să facă o greşeală.

Utilizați cu atenție diferite caractere care pot fi citite, cum ar fi: ZH, CH, SCH, YU, YA etc. În astfel de domenii, este ușor să greșiți când citiți sau introduceți un cuvânt în bara de căutare. Regula principală: cuvântul ar trebui să fie ușor de scris și citit.

Amintiți-vă de „dreptul la domeniu”

Dacă intenționați să înregistrați un domeniu pentru o companie sau o marcă existentă, asigurați-vă că numele de domeniu este exact același cu numele companiei. Uneori domeniile sunt interceptate. Dacă aveți certificat de înregistrare a companiei, în cazul unei situații de conflict, vă veți putea apăra dreptul la domeniu. Principalul lucru este că certificatul trebuie eliberat înainte ca domeniul să fie înregistrat.

Nu utilizați mărci comerciale ale altor persoane. Dacă acest lucru este descoperit de deținătorul drepturilor de autor, puteți pierde numele de domeniu.

Am găsit un nume de domeniu, ce fac mai departe?

Totul este foarte simplu. Dacă ați ales un domeniu potrivit, atunci următoarea sarcină importantă este înregistrarea domeniilor în Moldova, adică trebuie să cumpărați un domeniu. După înregistrare și plată, domeniul va fi utilizat pe deplin pentru cel puțin un an.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui hosting în Moldova, atunci puteți apela la campania TopHost. Specialiștii noștri în suport tehnic vă vor ajuta să înțelegeți totul și să aflați toate detaliile care vă interesează. Ne mândrim cu o experiență de peste 10 ani în industria IT și vă putem oferi multe soluții web stabile și sigure.

Keywords:

domen , site , ghid

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.