29 august 2019, 14:30 Kaleidoscope views 17784
29 august 2019, 14:30 Kaleidoscope views 17784

Oamenii de ştiinţă au spulberat mitul legat de dispoziţia proastă în zilele de luni

Oamenii de ştiinţă au spulberat mitul legat de dispoziţia proastă în zilele de luni. Cercetătorii americani au descoperit că în realitate şi marţi, şi miercuri, şi joi dispoziţia este la fel de proastă. Numai vinerea este o excepţie în acest sens – apropierea week-end-ului are o influenţă benefică asupra fondului emoţional.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după studierea sondajului de opinie la care au participat 340 000 de persoane. „În pofida opiniei referitoare la zilele de luni grele, am ajuns la concluzia că trebuie să renunţăm la acest mit, a declarat profesorul Arthur Stone de la Universitatea Stony Brook. Miturile culturale pot exagera considerabil sentimentele reale, legate de zilele de lucru”.

Oamenii sînt mai puţin stresaţi şi se simt mult mai fericiţi vinerea, sîmbăta şi duminica. Contrastul dintre starea de spirit de duminică şi luni a dus la aceea că prima zi a săptămînii a fost evidenţiată pe nedrept între alte zile ale săptămînii. Aceste concluzii ale oamenilor de ştiinţă au fost publicate în Journal of Positive Psychology.

Nu există nici un motiv de a nu crede constatările oamenilor de știință americani, dar există dovezi științifice că în ziua de luni oamenii sînt stresați mai mult decît în alte zile ale săptămînii. Un studiu realizat de cercetătorii britanici a descoperit că luni, oamenii se plîng mai mult decît în celelalte zile. În special pe oameni îi irită pornirea lentă a calculatorului, deservirea proastă în restaurante și imposibilitatea de a apela rapid abonatul necesar.

Keywords:

om , studiu , mit , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.