06 august 2018, 16:45 Kaleidoscope views 5599
Află cum să scapi de căldura din casă cu metode tradiționale, dar eficiente
06 august 2018, 16:45 Kaleidoscope views 5599

Află cum să scapi de căldura din casă cu metode tradiționale, dar eficiente

Folosirea aerului condiționat poate deveni periculoasă pentru starea ta de sănătate. Iată cîteva metode alternative care te vor ajută să scapi de căldura din casă, fără să folosești aerul condiționat:

1. Izolarea locuinței în timpul zilei

O prima măsură utilă în menținerea unui climat plăcut în casă este izolarea locuinței pe timpul zilei, astfel încît aerul cald de afară să nu poată pătrunde în interior. În acest sens, este necesară închiderea ferestrelor și acoperirea lor cu draperii și jaluzele pentru blocarea razelor de soare, care creează un efect de seră atunci cînd penetrează geamul și reflectă lumina, scrie antena3.ro.

Este importantă acoperirea prioritara a ferestrelor dintre Sud și Vest, pînă la lăsarea serii. Odată ce temperaturile de afară scad după asfințit, geamurile se pot deschide larg, pentru aerisirea interiorului pe timp de noapte.

2. Așezarea ghivecelor de plante în dreptul ferestrelor

O altă cale excelentă de răcorire a casei pe vreme caniculară este așezarea plantelor în dreptul ferestrelor însorite, în special arbuști de apartament înalți, care absorb o bună parte din energia solară. Plantele au și rolul de a purifică aerul din interior, oxigenîndu-l și eliminînd substanțele chimice nocive din compoziția acestuia.

3. Reflectarea căldurii în exterior

O altă cale de a menține o temperatură optimă în locuința este montarea de folii reflectorizante speciale, care împiedică razele de soare să ajungă în interior, reflectîndu-le în afară.

Source: publika.md

Keywords:

caldura , Metodă , casa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.