21 february 2024, 12:30 Kaleidoscope views 13706
Ce nu ştiai despre persoanele cu ochi albaştri
21 february 2024, 12:30 Kaleidoscope views 13706

Ce nu ştiai despre persoanele cu ochi albaştri

Persoanele cu ochii deschişi la culoare sunt predispuse unor afecţiuni oftalmologice, scrie stirileprotv.ro.

Explicaţia este simplă: ochii albaştri sau verzi au irisul, cristalinul şi retina mai ''slabe'', deoarece conţin o cantitate mai mică de melanină (pigmentul care se găseşte în ochi, păr sau piele).

Stirileprotv.ro scrie că aceste persoane sunt predispuse alergiilor sau astmului bronşic, dar şi altor probleme. ''Pacienţii pot avea o pupilă care se dilată mai mult şi, din acest motiv, o cantitate mai mare de radiaţii ultraviolete ajunge în cristalin, iar aceste persoane pot face mai frecvent cataractă'', explică dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog.

Cataracta este în mod normal o afecţiune a vârstei a doua, care se manifestă prin scăderea acuităţii vizuale, în special la distanţă. În cazul persoanelor cu ochii mai deschişi la culoare, cataracta se poate instala mai devreme, iar persoanele care locuiesc la munte sau la mare sunt şi ele mai predispuse, deoarece cantitatea de ultraviolete este iarna de două ori mai mare decât la oraş. ''Radiaţia ultravioletă albastră e cea care degenerează retina şi pacienţii cu ochii deschişi suferă mai mult de degenerări ale retinei'', mai spune Mihaela Simion.

Source: www.gandul.info

Keywords:

om , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.