Go to section: Music
30 november 2021, 15:00 Music views 3676
Lui Gradski nu i-au permis să cînte melodia lui Doga din filmul
30 november 2021, 15:00 Music views 3676

Lui Gradski nu i-au permis să cînte melodia lui Doga din filmul "Maria Mirabela"

Compozitorul și cîntărețul Alexandr Gradski a interpretat o melodie după muzica lui Eugen Doga din povestea de cult "Maria, Mirabela", dar publicul așa și nu a auzit-o niciodată în film, deși această interpretare a supraviețuit miraculos.

Despre acest lucru se menționează într-un reportaj pe canalul TV Pervîi canal dedicat memoriei lui Alexander Gradski.

După cum s-a menționat, vocea lui părea să nu fi cunoscut niciodată limite și hotare. De la șoapte blînde la fulgere. Începea undeva în inimă și ducea muzica și versurile în spațiul cosmic.

Înfățișarea tînărului Gradski nu era deloc bună pentru televiziunea sovietică. Iar vocea și nervul îi iritau și mai mult pe șefi. Numai datorită perseverenței marei Pahmutova, piesa "Cît de tineri eram" (Как молоды мы были) a trecut prin întreaga sa viață și a noastră. Și Gradski nu vroie s-o cînte la concerte. Așa un caracter puternic avea.

"13 ani am mers la Palatele sportului și nu l-am cîntat niciodată acolo! Ei bine, asta a fost bestialitate din partea mea. Dar stilistic nu putea pune acest cîntec împreună cu restul repertoriului. La TV în general mu am fost, cu excepția "Cît de tineri eram" nu a fost nimic. Atît", a spus Alexandr Gradski.
Dar la toate intimidările, cererile de a cînta mai încet, de a-și scoate ochelarii și de a-și tăia părul, Gradski atunci, cînd a devenit posibil, a răspuns ironic și amar tuturor agresorilor săi.

De la cîntecul de autor cu o satiră caustică la arii de operă, el putea literalmente totul. În mod miraculos, interpretarea de către Gradski a cîntecului lui Eugen Doga din filmul "Maria, Mirabela" a supraviețuit. Și fie s-au sperioat din nou de această putere incredibilă, fie Gradski și-a arătat caracterul, dar nu am auzit acest miracol în film.

Când avea puțin peste 20 de ani, a scris muzica pentru filmul lui Andrei Konchalovski "Романс о влюбленных" și chiar interpretează. În rolul lui însuși — un artist celebru — în anii 79 de ani, Gradski a apărut în filmul "Камертон" despre dificultățile de a crește și prima iubire. Iar cîntecul său "Кроха" a început să fie cîntat imediat la chitară în fiecare curte.

Zeci de filme și desene animate ră sună cu imaginile, notele și vocea sa, teatrele pun și vor pune în scenă balete rock, operele sale rock sînt interpretate de vedetele scenei sovietice: Pugaceova, Kobzon, Boiarski. Gradski însuși a apărut pe scena clasică, Teatrul Bolșoi, rolul lui Zvezdociot în ”Cocoșul de aur” al lui Rimski-Korsakov. Ovația a durat 18 minute.

El a fost numit Patriarhul rockului rus, dar Gradski însuși dădea din mînă, spunînd că nu era Patriarh, pentru că rock nu există.

Source: noi.md

Keywords:

muzica , piesă , film , Eugen Doga

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.