Go to section: Music
15 june 2021, 10:00 Music views 2396
Trupa Legenda a cîntat pe aceeași scenă cu Deep Purple și Uriah Heep
15 june 2021, 10:00 Music views 2396

Trupa Legenda a cîntat pe aceeași scenă cu Deep Purple și Uriah Heep

În biografia muzicală a celebrului cîntăreț și compozitor - Artist al Poporului Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Republicii, autor al zeci de cîntece și compoziții celebre Iurie Sadovnic, s-au aflat fapte interesante care pot fi o descoperire pentru mulți admiratori ai talentului său.

În special, după cum s-a dovedit, trupa Legenda sub conducerea lui Iurie Petrovici a evoluat pe aceeași scenă cu astfel de monștri ai muzicii rock mondiale precum Deep Purple și Uriah Heep.

Despre acest lucru el a spus mai devreme într-un mare interviu pentru proiectul Noi.md "Istoria rockului moldovenesc", în special, într-una din emisiunile dedicate chitaristul Dmitri Artamonov, care a cîntat cu el în trupa Legenda.

Așadar, în 1992, la marele festival rock ROCK-92, care a avut loc la București pe celebra piață Arenele Romane, trupa Legenda, sub conducerea lui de Iurie Petrovici, a evoluat pe aceeași scenă cu monștrii muzicii rock mondiale precum Deep Purple și Uriah Heep. Trupa Legenda a interpretat un set puternic și era în jurul orei 4 dimineața.

Iată ce a spus Iurie Sadovnic despre acest concert prezentatorului proiectului "Istoria rockului moldovenesc":

"Am repetat două zile, cot la cot, împreună cu aceste vedete ale rockului mondial, comunicînd cu ei. Chitaristul nostru-bas, Serghei Testemițanu, spre deosebire de noi, ceilalți membri ai trupei Legenda, vorbea engleza, și noi prin el comunicam cu același Ian Gillan, liderul trupei Deep Purple, cu alți muzicieni... Aceștia sînt băieți simpli! Vreau să spun următoarele: cu cît muzicianul este mai mare, cu atît nasul este mai mic! Și eu m-am convins de asta. Cu cît muzicianul este mai mare și mai puternic, cu atît el este mai omenos. Acesta este un artist care muncește din greu și care are timp să meargă ”umflat în pene”. Aceste "vedete glamour-oase" își pot cumpăra cea mai scumpă chitară din lume, dar nu pot cînta la ea...".

Mai jos puteți urmări evoluarea trupei Legenda la acest festival ROCK-92.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1037 locuitori

Orac este un sat şi comună din raionul Leova. Orac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1037 de oameni. Satul Orac a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.