25 november 2020, 14:00 Celebrities views 3233
S-a stins din viață renumitul istoric Serghei Nazaria
25 november 2020, 14:00 Celebrities views 3233

S-a stins din viață renumitul istoric Serghei Nazaria

Pe o rețea de socializare a fost publicat un mesaj despre decesul remarcabilului savant istoric moldovenesc Serghei Nazaria.

Serghei Nazaria, doctor în științe istorice, autor al multor cărți și studii despre istoria Republicii Moldova. A fost autor al unor astfel de studii importante precum „ Holocaust: file din istorie (pe teritoriul Moldovei şi în regiunile limitrofe ale Ucrainei)", „Relațiile internaționale în era războaielor mondiale: fapte și mitologie", „Al doilea război mondial: Geneza, cursul și rezultate",„Problema Basarabeană şi interpretările ei în istoriografie: de la apariţie la Tratatele de la Paris (1917-1947)", scrie cenzura.md

Serghei Nazaria este Cavaler al Ordinului de Prietenie al Rusiei. De asemenea, a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Moldovei - Ordinul Republicii - în semn de recunoștință pentru merite deosebite față de stat, pentru munca îndelungată și prodigioasă, înalte calități profesionale și activitate intensă în sfera socială.

Source: cenzura.md

Keywords:

personalitati , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
97 locuitori

Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.