31 january 2023, 16:00 Moldovan reality views 55770
Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite
31 january 2023, 16:00 Moldovan reality views 55770

Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite

Codul contravențional urmează să fie completat cu o normă care stabilește că agenții de circulație vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic doar în cazul încălcărilor vădite. Noua normă se conține într-un proiect promovat de Ministerul Justiției.

Mai exact, Codul contravențional se propune să fie completat cu prevederea că: "oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție".

Autorii proiectului spun că prevederea promovată are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului circulației rutiere.

Source: www.bizlaw.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
19 locuitori

Şestaci este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea Șestaci se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.