24 november 2022, 14:00 Moldovan reality views 1669
Moldovenii, îndemnați să cumpere lumînări de la apicultorii locali
24 november 2022, 14:00 Moldovan reality views 1669

Moldovenii, îndemnați să cumpere lumînări de la apicultorii locali

După ce, ieri, toatăMoldova a stat în întuneric ore la rînd, oamenii dau năvală în magazine pentru a-și „face plinul” cu lumînări, cele care le-ar fi de mare ajutor în cazul unei noi „surprize”.

Zilele de trecute, jurnalista Nata Albot, stabilită în Canada, povestea pe rețelele de socializare experiența ei, îndemnînd oamenii să cumpere lumînări de la producătorii moldoveni, acestea fiind și mai calitative. Totodată, procurînd de la apicultorii noștri, moldovenii susțin producătorii locali.

„Recent fusesem la un supermarket din Chișinău ca să cumpăr lumînări. Mă gîndeam că aș putea și eu contribui măcar puțintel la economia de energie electrică de la biroul nostru.

Am găsit pe raft niște lumînărele prăpădite, la preț pe care nu-l meritau, aduse de prin alte țări. Dar am luat vreo 8, din lipsă de sortiment și s-au consumat în 2 ore.

Apoi mi-am dat seama că noi avem mulți apicultori, care fac lumînări din ceară. Paradoxal, dar anume produsele locale se regăsesc cel mai puțin în magazine.

După deconectarea de lumină de azi, precis că multă lume va vrea să-și facă rezerve de lumînări. Nu le căutați la market, veți găsi fix ce am găsit și eu, niște fleacuri.

În schimb, puteți susține producătorii locali și cumpăra de la ei. Astfel vă alegeți nu doar cu lumînări calitative, dar și cu gînduri bune de la cei pe care îi ajutați să-și cîștige pîinea acasă”, scrie Nata Albot pe Facebook.

Precizăm că, curentul electric pe teritoriul R. Moldova a fost întrerupt în majoritatea localităților din țară. S-a întîmplat la 23 noiembrie, în jurul orei 14:30. Lumina a fost deconectată și în capitală.

Source: noi.md

Keywords:

lumînări , Apicultori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
4415 locuitori

Pepeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Romanovca, Pepeni, Răzălăi, Pepenii Noi. Satul Pepeni se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4415 oameni. Localitatea a fost menționată documentar în 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.