27 september 2021, 12:30 Moldovan reality views 1978
Trenul Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie
27 september 2021, 12:30 Moldovan reality views 1978

Trenul Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie

Ruta de tren Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie, după o pauză de peste 20 de luni. Circulația trenurilor a fost sistată în martie 2020, comunică MOLDPRES.

Trenul este programat să înceapă să circule pe 1 noiembrie. Astfel, refacerea comunicației feroviare prin trecerea frontierei Iași-Ungheni va face posibilă conectarea capitalelor Republicii Moldova și Romîniei cu o rută directă, precum și a rutelor de schimb prin Iași-Ungheni cu toate direcțiile Romîniei și Moldovei.

De asemenea, la Chișinău a fost deschis un terminal de numerar CFR Călători, prin care doritorii pot cumpăra bilete pentru toate trenurile europene, inclusiv pentru cele care pleacă din Romînia către țările vecine.

Conducerea Căii Ferate anunță și despre posibilitatea deschiderii unei rute de tren Iași-Chișinău-Odesa. Subiectul va fi discutat astăzi la Iași, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Turismului - Misiunea economică RM-RO-UA „Turismul - punte pentru Integrare Economică Europeană". La eveniment vor participa Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT), conducerea Căii Ferate a Moldovei și a Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din R. Moldova.

Evenimentul este realizat sub înaltul patronaj al primarului municipiului Iași, Mihai Chirica. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actorii cheie (privați și publici), care să conlucreze pentru a crea condiții menite să asigure un climat favorabil relansării turismului, în special a celui regional. La eveniment vor participa peste 100 persoane din domeniul turismului și sfere conexe (administrații publice, reprezentanți ai organizațiilor de profil, operatori turism și vinării, reprezentanți ai companiilor de consultanță) din Republica Moldova, Romînia și Ucraina (Regiunea Odesa).

Source: www.moldpres.md

Keywords:

tren , Chisinau , București

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.