24 july 2021, 12:30 Moldovan reality views 2765
Autoritățile au anunțat lista statelor pentru care se impune regimul de carantină
Photo: depositphotos.com
24 july 2021, 12:30 Moldovan reality views 2765

Autoritățile au anunțat lista statelor pentru care se impune regimul de carantină

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a aprobat astăzi lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta conține 62 de țări și va intra în vigoare de luni, 26 iulie.

Potrivit MSMPS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă șapte zile. În noua listă au fost incluse și țări unde muncesc conaționali de-ai noștri, printre care Spania, Portugalia, Olanda, Rusia, Irlanda, Franța și Marea Britanie.

Lista se actualizează o dată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 100 cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică şi nu vor fi obligați de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

coronavirus , carantina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
948 locuitori

Cneazevca este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîzlar, Cneazevca și Stoianovca. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 948 locuitori. Satul Cneazevca a fost menționat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.