15 july 2021, 16:30 Moldovan reality views 2561
Pagina electronică a Curții de Conturi, ținta unui atac cibernetic
15 july 2021, 16:30 Moldovan reality views 2561

Pagina electronică a Curții de Conturi, ținta unui atac cibernetic

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a anunțat că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse bazele de date ale site-ului.

"Este pentru prima oară cînd instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției", indică Curtea de Conturi.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.

Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cît de curînd posibil.

"În acest context, vă informăm că, Curtea de Conturi va utiliza pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare și vă îndemnăm să ne urmăriți pe conturile menționate", arată comunicatul instituției.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Hacker

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.