30 june 2021, 10:15 Moldovan reality views 2589
Circulația camioanele de peste 20 tone, interzisă pe drumurile naționale
30 june 2021, 10:15 Moldovan reality views 2589

Circulația camioanele de peste 20 tone, interzisă pe drumurile naționale

Autoritatea administrativă ,,Agenția Națională Transport Auto” (ANTA) informează operatorii de transport rutier și conducătorii auto că se interzice, provizoriu, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 tone pe drumurile naționale.

Potrivit ANTA, restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C, între orele 10:00 și 20:00.

Instituția menționează că măsura restricționării circulației rutiere are ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30°C.

Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și /sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculelor antrenate la reabilitarea drumurilor care transportă mixturi asfaltice preparate la cald.

ANTA avertizează că cetățenii care nu se vor conforma riscă să fie amendați.

Source: noi.md

Keywords:

traficul rutier , drum , caldura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.