04 september 2021, 10:30 Moldovan reality views 2579
Precizările autorităților privind intrarea în țară
04 september 2021, 10:30 Moldovan reality views 2579

Precizările autorităților privind intrarea în țară

Testul PCR negativ la intrarea pe teritoriul R. Moldova nu mai este obligatoriu. Potrivit unor ajustări la măsurile anterioare, Comisia Situații Excepționale a decis să revină la Hotărârea 51 a CNESP.

Astfel, cei care nu au test negativ vor stat în autoizolare 14 zile. Iată excepțiile.

„S-a operat o ajustare la capitolul intrării în țară a cetățenilor R. Moldova, lucru care prevedea obligatoriu și exclusiv prezentarea testului negativ COVID-19. Acest lucru a fost abrogat și rămâne în vigoare hotărârea 51 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică care prevede regulile de intrare în țară a cetățenilor R. Moldova, dar și a cetăților din alte state”, a spus premierul interimar Aureliu Ciocoi după ședința CSE din 8 aprilie.

 Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1720 locuitori

Ucrainca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ucrainca și Zviozdocica. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 104 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1720 de oameni. Satul Ucrainca a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.