01 february 2021, 16:00 Moldovan reality views 3338
Anul realității COVID
01 february 2021, 16:00 Moldovan reality views 3338

Anul realității COVID

"Anul șocurilor politice" a fost numit de politologi anul 2019, făcîndu-i totalurile. Anul 2019 în politica moldovenească, într-adevăr ne-a rămas în memorie printr-o serie de evenimente, care încă la începutul anului păreau pur și simplu imposibile – demontarea "regimul" lui Vladimir Plahotniuc, care în presa internațională era numit nu altfel decît "stăpînul Moldovei", crearea coaliției de stînga-dreapta între PSRM și blocul ACUM, victoria la alegerile locale din Chișinău a candidatului unui partid de stînga.

Dar acești experți încă nu știau cît de șocant – atît la nivel global, cît și la nivel local - va fi anul 2020. Dacă la începutul anului, încă nimic nu prevestea că situația se va dezvolta în cel mai extrem scenariu, iar știrile din orașul chinez Wuhan privind creșterea unei epidemii necunoscute de coronavirus părea ceva îndepărtat și nu atît de semnificativ, deja în luna martie, Republica Moldova a trebuit să se confrunte cu o realitate epidemiologică și economică absolut nouă.

Cu toate acestea, realitatea covid-2020 a afectat doar parțial politica moldovenească. Pandemia de coronavirus și numărul tot mai mare de îmbolnăviri nu au împiedicat desfășurarea alegerilor parlamentare din Hîncești în luna martie, alegerile prezidențiale în noiembrie, precum și scoaterea agricultorilor la protest la sfîrșitul anului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , 2020

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.