27 october 2020, 16:05 Moldovan reality views 2805
Credite: instrucțiuni de utilizare și tot ce trebuie să știi înainte de a lua un credit
27 october 2020, 16:05 Moldovan reality views 2805

Credite: instrucțiuni de utilizare și tot ce trebuie să știi înainte de a lua un credit

Creditele de consum sunt un instrument financiar foarte comod și chiar necesar, uneori. Totuși, acesta presupune și o mare responsabilitate, deoarece vei ajunge inevitabil la momentul când trebuie să-l returnezi. Prin urmare, trebuie să abordezi decizia dată cu seriozitate și să cunoști unele aspecte, înainte de a semna contractul.

Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit?

Dacă ai decis că ai nevoie de un credit, înainte de a pune semnătura pe acord, e necesar să clarifici unele aspecte:

Ce serviciu de creditare este cel mai potrivit? Companiile de microfinanțare, de regulă, vin cu o serie de servicii pentru clienți, în funcție de scopul împrumutului. Înainte de a lua un credit nebancar ar trebui să știi bine care este scopul acestuia. De exemplu, Zoom Credit pune la dispoziție servicii de împrumut pentru consum, ipotecă, auto și business. Diferența dintre acestea constă în condițiile de creditare, suma maximă oferită, perioada de rambursare și dobândă. Deci, înainte de a alege un produs al companiei de microfinanțare, fii sigur pentru ce ai nevoie de el.

Care sunt condițiile de creditare impuse pentru beneficiar? De regulă acestea variază de la un caz la altul. Băncile solicită îndeplinirea a o mulțime de criterii, precum actele de confirmare a salariului și altor venituri, documente care ar demonstra că ești angajat, uneori solicită ceva în gaj și alte garanții. Cu alte cuvinte, vei avea de-a face cu un sistem birocratic. Pe când, o companie de

microfinanțare, precum este cazul Zoom Credit, sunt mai flexibile și îți permite să beneficiezi de un credit doar cu buletinul, în Chișinău sau orice alte colț al Moldovei. Important este să ai majoratul și un venit care ar garanta că vei putea rambursa împrumutul.

Care sunt condițiile generale de creditare? Care este suma maximă pe care o poți împrumuta, cât este rata dobânzii, metoda de rambursare a banilor și plățile pe care trebuie să le iei în considerare pentru obținerea creditului. Aici multe persoane nu citesc cu atenție toate aspectele și se trezesc în situația în care trebuie să achite în sume mari, diferite taxe și comisioane. Prin urmare, este important să optezi pentru o companie de microfinanțare transparentă. În cazul Zoom Credit poți utiliza calculatorul online de credite, pentru a vedea suma pe care va trebui să o restitui, rata lunară și procentul de dobândă, chiar înainte de a transmite solicitarea.

Instrucțiuni de utilizare a creditului

Pentru ca acel credit să nu devină o presiune în viața ta, care să-ți aducă doar stres, în loc de suport financiar, trebuie să ții cont de câteva aspecte, precum:

Selectează corect rata lunară. Există o formulă despre care vorbesc economiștii și psihologii - este greu să achiți mai mult de 40% din salariu pentru împrumut, atât din perspectivă financiară, cât și morală. Astfel, este bine ca rata lunară să nu depășească 30% din veniturile tale. 

Solicită să fie calculată suma finală. Află care este suma finală pe care o vei restitui pentru credit. Reieșind din acest lucru, vei putea alege mai ușor ofertele cele mai convenabile.

Verifică rata dobânzii. Înainte de a semna un contract, analizează cu atenție ce procent de rambursare este indicat și care este calendarul de restituire. În cazul la Zoom Credit, poți lua un credit în Chișinău, cu rate lunare fixe. Acestea le poți vedea când soliciți împrumutul, online.

Informează-te despre rambursarea anticipată. Se poate întâmpla să ai posibilitatea de a rambursa împrumutul înainte de termen. Prin urmare, află dacă acordul tău prevede o astfel de opțiune și în ce condiții poți achita obligațiile.

În cazul creditelor este foarte actuală expresia „de șapte ori măsoară, apoi taie”. Cu siguranță, acestea sunt  un instrument financiar rapid și comod, când ai nevoie de bani urgent, însă dacă nu vrei să ajungi în situații neplăcute, trebuie să cunoști cum să-l utilizezi corect.

 

Keywords:

credit

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
730 locuitori

Marcăuţi este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Marcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dubăsari și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 730 de oameni. Satul Marcăuţi a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.