23 january 2020, 15:05 Moldovan reality views 3886
Anunț important pentru companii de la Serviciul Fiscal de Stat!
23 january 2020, 15:05 Moldovan reality views 3886

Anunț important pentru companii de la Serviciul Fiscal de Stat!

Serviciul Fiscal de Stat din Moldova anunță toți agenții economici că au mai rămas dosar cinci zile pînă la expirarea termenului de prezentare a notelor de informare pentru perioada fiscală 2019, transmite Noi.md.

Serviciul Fiscal de Stat informează că la data de 25 ianuarie expiră termenul de prezentare a notelor de informare petru contribuabilii care desfășoară activitate economică.

Cu toate acestea, deoarece data de 25 în acest an este zi liberă în calendar (sîmbătă), termenul limită a fost extins pînă la data de 27 ianuarie. Aceste prevederi recurg din art. 129 alin.(8) din Codul fiscal.

FSF amintește că agenții economici urmează să depună în termenul stabilit, următoarele note de informare:

- Nota de informare privind salariul şi alte plăţi efectuate de către patron în folosul angajaților, precum şi plățile achitate rezidenților din alte surse de venit decît salariul şi impozitul pe venit reţinut din aceste plăţi (Forma IALS18);

- Nota de informare privind impozitul reţinut din alte surse de venit decît salariul achitate persoanelor nerezidente (Forma INR14);

- Nota de informare privind salariul și alte plăți efectuate de către rezidentul parcului pentru tehnologia informației în folosul angajaților (Forma ISAPTI17).

Serviciul Fiscal recomandă contribuabililor care au obligația de a prezenta Notele de informare menționate să-și onoreze obligația în termenul prevăzut de legislație.

Pentru informații suplimentare puteți apela la Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat: 0 8000 15 25 (apel gratuit).

Source: noi.md

Keywords:

Serviciul Fiscal , Anunţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.