01 december 2019, 14:30 Moldovan reality views 15110
Furnizorul de apă vine cu atenționări în contextul înghețurilor
01 december 2019, 14:30 Moldovan reality views 15110

Furnizorul de apă vine cu atenționări în contextul înghețurilor

SA „Apă-Canal Chișinău" reamintește gestionarilor fondului locativ și consumatorilor că în perioada cu temperaturi scăzute este necesar să fie întreprinse măsuri pentru a preveni cazurile de îngheț a branșamentelor și apometrelor. Aceștia urmează să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare, a gurilor de acces la revizii, în contextul temperaturilor scăzute, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ACC, consumatorii urmează să asigure protecția și integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului și subsolurilor blocurilor. Totodată, gestionarii sunt îndemnați să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, rețelele interioare de canalizare și branșamentele.

Punctul de delimitare a instalațiilor interne de apă la blocurile locurile locative, se stabilește la ieșirea din contorul instalat în subsolul blocului locativ, iar la consumatorii casnici punctul de delimitare se stabilește la ieșirea din contorul instalat în căminul de branșare, amplasat în limita teritoriului consumatorului.

Pentru evitarea unor avarii, precum și a unor cheltuieli inutile, e necesar ca să fie izolate cu materiale speciale branșamentele și apometrele, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie ermetizat. În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, există posibilitatea de îngheț, mai ales pe timp de noapte, când consumul este mai mic.

Furnizorul atenționează că în cazul în care condițiile solicitate nu vor fi îndeplini, acesta își declină responsabilitatea pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare.

Source: ipn.md

Keywords:

Apă-Canal , apa , înghețuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.