Go to section: Moldovan Diaspora
16 november 2022, 14:00 Moldovan Diaspora views 4408
Moldoveancă, după șase ani petrecuți în Marea Britanie: „Mereu am fost străină”
16 november 2022, 14:00 Moldovan Diaspora views 4408

Moldoveancă, după șase ani petrecuți în Marea Britanie: „Mereu am fost străină”

Nu e ușor să o iei de la capăt oriunde în lume, mai ales cînd nimeni nu te așteaptă cu „pîine și sare”. Eroina de astăzi a proiectului „Nicăieri nu-i ca acasă” povestește în lacrimi despre experiența trăită în Marea Britanie, dorul care-o măcina zilnic și cît de străină se simțea într-o țară despre care majoritatea vorbesc doar de bine.

Nicoleta Popescu este antreprenoare și, alături de soțul ei, a luat decizia de a planta o livadă de alun în satul de baștină, imediat ce a revenit în R. Moldova, după șase ani petrecuți peste hotare. Zice că nu regretă nicio clipă decizia pe care a luat-o și se declară fericită, pentru că are toate ingredientele necesare, chiar dacă ale ei „căutări” au fost deloc ușoare.

Întreaga poveste a Nicoletei o puteți vedea în interviu pe Noi.md

Keywords:

diaspora , Marea Britanie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.