Go to section: Children
02 november 2017, 10:40 Children views 6241
Adolescenţii sînt ţinta unui joc virtual care poate duce la suicid
02 november 2017, 10:40 Children views 6241

Adolescenţii sînt ţinta unui joc virtual care poate duce la suicid

Administrația transnistreană atenționează părinții din regiune despre pericolul implicării copiilor, în special al celor la vârsta adolescenței, într-un joc virtual care poate duce la suicid. Părinții sînt sfătuiți să analizeze contentul accesat de copii și să reacționeze dacă ceva li se pare suspect. Într-o postare pe pagina electronică a ministerului transnistrean de interne se precizează că moderatorii jocului virtual fac presiuni psihologice asupra copiilor prin crearea sentimentelor de singurătate, disperare şi inutilitate a vieţii.

Pe reţelele de socializare există grupuri care poartă numele de „grupuri ale morţii". Moderatorii mizează pe instabilitatea psihico-afectivă a adolescenților şi îi atrag într-un joc periculos. Zilnic, celor implicaţi în joc li se dă o sarcină, cea finală fiind suicidul. În acelaşi timp, moderatorii jocului deţin informaţii despre adolescent, prin intermediul cărora fac presiuni asupra acestuia.

Părinţii sunt atenţionaţi să ia măsuri în cazul în care copilul nu doarme suficient şi, chiar dacă merge la somn devreme, să verifice dacă cu adevărat doarme în primele ore ale dimineţii. Să verifice dacă nu au semne lăsate de tăieturi pe mâini şi picioare. Un semn de îngrijorare prezintă desenele adolescentului cu balene, fluturi, unicorni ceea ce simbolizează că adolescentul se izolează de lumea înconjurătoare.

La fel, un semn de îngrijorare pentru părinţi trebuie să fie şi faptul că pe reţelele de socializare copilul aderă la grupuri cu următoarele denumiri: „Balenele înoată în sus", „Trezeşte-mă la 04.20", „f57, f58", „Casa liniştită", „Rina", „Niapoca", „Marea balenelor", „50 de zile până la..." şi la hashtag-urile: casabalenelor, calealactee, 150destele, ff33, d28, vreauinjoc. Totodată, părinţii trebuie să fie atenţi dacă copilul poartă discuţii pe viber sau alt tip de messenger cu persoane necunoscute, de la care primeşte indicaţii ciudate.

Părinţii sunt îndemnaţi să discute cu copiii şi să le dea de înţeles că nu sunt singuri. Totodată a fost lansată şi o linie fierbinte, cu numărul de telefon: 0 800 22 800, apelurile sînt gratuite şi anonime

Source: ipn.md

Keywords:

copii , jocuri , internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.