Go to section: Children
19 december 2016, 14:15 Children views 5639
Prețul unui meniu pentru grădiniță va crește din 1 ianuarie 2017
19 december 2016, 14:15 Children views 5639

Prețul unui meniu pentru grădiniță va crește din 1 ianuarie 2017

Din bugetul de stat vor fi alocate 47.180.200 de lei pentru majorarea prețului normelor alimentare pentru grădinițe. Începînd cu noul an, un meniu de grădiniță va costa cu patru lei mai mult, crescî nd de la 17 lei și 10 bani pînă la 21 de lei.

„Din contul resurselor generale ale bugetului de stat se vor aloca mijloace bănești în sumă de 47180,2 mii lei pentru majorarea normelor de alimentație a copiilor în instituțiile din învățămînt, prin transferuri către bugetele locale". Așa sună un amendament propus la bugetul de stat de către deputații liberali.

După ședința de ieri a Parlamentului, în care a fost votat în a doua lectură bugetul de stat, deputatul liberal Lilian Carp a explicat amendamentul fracțiunii. „Noi cunoaștem scandalul prin care a trecut societatea moldovenească în ceea ce privește calitatea alimentației în grădinițe. Majorarea normei alimentare va oferi o calitate mai bună a alimentelor pentru copii în grădinițe. Avem asigurări din partea Guvernului că în 2018 norma va crește pînă la 25 de lei", a spus Carp.

Liberalul a mai atenționat funcționarii din sistemul alimentar. „Fiți foarte atenți la calitatea alimentelor care vor ajunge pe mesele copiilor, fiindcă această majorare vine să îmbunătățească mî ncarea lor și nu posibilitatea de a fura mai mult", a conchis Carp.

Source: agora.md

Keywords:

grădiniţa , preţ , 2017

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.