Go to section: Children
21 november 2016, 17:15 Children views 6886
Elevii liceului
21 november 2016, 17:15 Children views 6886

Elevii liceului "Gheorghe Asachi" au o uniformă casual (Foto)

Elevii liceului "Gheorghe Asachi" au spart tiparele și au introdus o uniformă într-un stil lejer. În loc de sacouri și pantaloni la dungă, aceștia poartă blugi și cardigane. Ideea aparține foștilor absolvenți și este susținută atât de copiii, cît și de administrația liceului.

Tinerii abia se obișnuiesc cu noua uniformă. Totuși, cei care deja au întreg completul sunt mulțumiți de acesta:

"Da, este ceva ce ne place la elevi. O purtăm. A fost o idee foarte bună a instituției să o introducă"."

"Bordo este o culoare care ne prinde bine. Blugii sunt ceva comod, universal, pe care toți pot să-i poarte".

"Școala este o a doua casă și trebuie să ne simțim bine, să ne simțim în largul nostru".

Ideea noilor uniforme aparţine Senatului Elevilor liceului "Gheorghe Asachi", iar componentele ei sunt cusute doar de către producătorii autohtoni.

"Toți poartă blugi albaștri, iar deja clasele a V-a - a VIII-a cardigane de culoare albastru-închis. Clasele a IX-a - a XII-a cardiganele bordo, cu insigna liceului", a declarat membrul în Senatul Elevilor, Mihai Soltan.

Profesorii salută inițiativa tinerilor.

"De la nonconformism, la o ținută care, nemijlocit, trebuie să ne caracterizeze pe noi ca și instituție școlară, liceul "Gheorghe Asachi", evident că este destul de greu", a spus profesoara, Ludmila Groian.

Chiar dacă acum 30 de ani directorul liceului "Gheorghe Asachi" din Capitală a insistat să nu mai fie purtată uniforma școlară în instituția pe care o administrează, acum s-a revenit la ideea unei vestimentații unice, însă care să placă elevilor.

"O uniformă mai casual care ne-ar deosebi, ne-ar disciplina în raport cu ceilalți membri ai comunității. Iar în același timp, nu te-ar strânge la gât, nu te-ar incomoda la mers", a specificat directorul liceului "Gheorghe Asachi", Bors Volosatii.

Vineri este ziua în care fiecare este liber să poarte orice își dorește.

Source: www.publika.md

Keywords:

uniforma , liceu , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.