21 december 2021, 14:00 Moldovan Diaspora views 3465
Cultura și tradițiile moldovenești au fost prezentate în regiunea Kaluga
21 december 2021, 14:00 Moldovan Diaspora views 3465

Cultura și tradițiile moldovenești au fost prezentate în regiunea Kaluga

Diaspora moldovenească a participat la sărbătoarea naționalităților și confesiunilor religioase din regiunea Kaluga a Federației Ruse, prezentînd pe larg publicului cultura, tradițiile și obiceiurile poporului moldovenesc, relatează Noi.md

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, în special, ca parte activă a comunității din regiune, concetățenii noștri au participat la Festivalul naționalităților și confesiunilor religioase „Coroana prieteniei” din orașul Kaluga, fiind reprezentați de interpretele de muzică ușoară și populară Viorela Evseeva, Elvira Curiș și Luciana Andronic.

Cu această ocazie, reprezentantul Ambasadei a venit cu un cuvânt de salut pe scena evenimentului, în care a mulțumit autorităților locale pentru buna cooperare cu reprezentanții diasporei moldovene locale și a invitat pe toți cei prezenți să descopere Republica Moldova prin tradițiile, arta și poporul său.
La reuniunea diaporei din Kaluga s-au alăturat și membrii ansamblului de muzică populară și dans „Bucuria” din orașul Tarusa.

În cadrul vizitei sale la Kaluga, Sergiu Corcodel a discutat despre îmbunătățirea interacțiunii între Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă și diaspora moldovenească din regiunea Kaluga.

Cetățenii moldoveni au comunicat cu reprezentantul Ambasadei pe subiecte de ordin consular și cooperare culturală, diplomatul subliniind deschiderea misiunii diplomatice pentru interacțiunea cu toți cetățenii moldoveni, oriunde s-ar afla.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , Rusia , cultura , tradiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.