07 may 2021, 17:00 Moldovan Diaspora views 3997
În ajutorul cetățenilor din diasporă: Un moldovean a creat harta secțiilor de votare
07 may 2021, 17:00 Moldovan Diaspora views 3997

În ajutorul cetățenilor din diasporă: Un moldovean a creat harta secțiilor de votare

Prepelița Maxim este un tînăr moldovean stabilit deja de 10 ani în Italia.

Acesta a creat o hartă cu toate cele 150 de secții de votare care vor fi deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite diez.md.

Maxim spune că inițiativa lui ține de dorința de a ajuta cît mai multe persoane să ajungă la alte secții de votare.

„Sînt programator și recent am început să lucrez cu hărțile. Această mapă am început să o fac pentru secțiile de votare din Italia, fiindcă locuiesc de 10 ani deja în Roma, și avînd în vedere că una dintre secțiile de votare a fost mutată în centrul orașului, am dorit să fac un beneficiu pentru persoane ca să găsească mai repede secțiile de votare.

Apoi, am decis să extind harta la tot globul întrucît am înțeles că această problemă este peste tot. În total, mi-a luat în jur de patru ore, nimic greu nu a fost în această inițiativă, problema cea mai mare a fost de găsit unele secții, deoarece nici search pe mapă, nici pe google nu dădeau o adresă exactă”, a spus Prepelița Maxim.

Harta poate fi accesată aici.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.