28 november 2012, 16:35 Moldovan Diaspora views 8735
28 november 2012, 16:35 Moldovan Diaspora views 8735

Românii cer cetăţenie ungară pentru a lucra în UE


Foto: libertatea.ro

Pentru a putea munci fără restricţii în toate statele Uniunii Europene, mulţi dintre cetăţenii români apelează la un mic tertip, pentru “a fenta” rigorile care sînt impuse de nouă state în ceea ce priveşte accesul liber pe piaţa muncii, relatează libertatea.ro.

Astfel, tot mai mulţi cetăţeni români, în special cei din Transilvania, optează pentru dublă cetăţenie, ei avînd acces foarte uşor la cea maghiară. Este ştiut faptul că ungurii nu au nici un fel de interdicţie pe piaţa muncii din UE, aşa cum au românii şi bulgarii, dar şi faptul că pot călători în America sau în Canada fără a avea nevoie de vize. Pînă în prezent, cîteva sute de mii de cetăţeni români, în special cei de origine maghiară, au cerut şi cetăţenia ungară, pentru a putea beneficia de facilităţile de care se bucură ungurii.

Keywords:

Romania , cetatenie , munca , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
622 locuitori

Soloneţ este un sat din cadrul comunei Stoicani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 622 de oameni. Satul Soloneţ a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.