09 december 2019, 11:45 Moldovan Diaspora views 5689
În Nefteyugansk a avut loc festivalul interregional moldovenesc (Foto, Video)
09 december 2019, 11:45 Moldovan Diaspora views 5689

În Nefteyugansk a avut loc festivalul interregional moldovenesc (Foto, Video)

La Nefteyugansk a avut loc primul festival interregional moldovenesc „Prietenia popoarelor", în cadrul căruia orașul a fost vizitat de artiști și reprezentanți oficiali din Moldova și Rusia, transmite Noi.md.

Potrivit autorităților locale, ideea organizării unui astfel de eveniment a apărut anul trecut, cînd la Nefteyugansk a venit primul secretar al Ambasadei Moldovei, Andrei Costin.

După ce anul 2019 a fost declarat Anul Moldovei în Rusia, la reuniunea Consiliului de coordonare a relațiilor interetnice și interreligioase, membrii comunității locale și-au anunțat intenția de a organiza un mare festival național la Nefteyugansk. Și în weekend-ul trecut, Piața Jubileului din Nefteyugansk s-a transformat într-un colț al culturii moldovenești: la festivalul „Prietenia popoarelor" au venit reprezentanți ai diasporei moldovenești din 24 de orașe ale Rusiei, artiști și politicieni din Moldova.

Timp de două zile, în piață au avut loc concerte, concursuri, master class-uri, precum și o degustare a bucatelor naționale. Vizitatorii au putut, de asemenea, să asiste la o nuntă moldovenească teatralizată, cu respectarea tuturor tradițiilor și ritualurile, precum și la o horă distractivă.

În plus, Nefteyugansk a fost vizitat și de delegația oficială a Republicii Moldova - reprezentanții ambasadei și parlamentarii au discutat cu șeful orașului, cu membrii comunității locale și cu deputații probleme de cooperare și de interacțiune culturală. În special, s-a propus organizarea regulată în Nefteyugansk a festivalului „Prietenia popoarelor".

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , diaspora , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.